Personvernerklæring for spisriktig.no

1.Informasjon som behandles

spisriktig.no lagrer opplysninger som du selv oppgir til oss i forbindelse med bestilling av våre tjenester. I tillegg vil vi kunne lagre informasjon om bruken av våre tjenester, herunder bestillinger, oppfølging av leveranser, samt eventuell kontakt med kundeservice. Når du besøker våre nettsider, vil vi også kunne lagre IP-adresser og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling. Vi kan fra tid til annen motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr. En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg mer relevant innhold. Slike tredjeparter omfatter:

  • Facebook – analyse
  • Google Analytics – brukertall og analyse

Når du besøker spisriktig.no bruker vi ulike teknologier for å tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) blant annet for at du skal slippe å logge inn på nytt hver gang du skal bruke tjenesten, og for å analysere data om brukerne våre. Noen ganger bruker vi tredjepartscookies, altså cookies fra andre selskaper, for eksempel i forbindelse med målinger av trafikk/bruk og annonsehåndteringen på spisriktig.no. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler nedenfor. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out lenke.

2. Formålet med behandlingen

spisriktig.no behandler dine opplysninger for å kunne levere varer og tjenester som avtalt med deg. Opplysningene brukes videre til å forbedre og videreutvikle våre tjenester, begrense misbruk, analysere og forstå markedstrender og for å tilby relevant markedsføring tilpasset deg og ditt bruksmønster. Opplysningene kan utleveres til andre for tilsvarende formål, se nedenfor.

3. Deling av informasjon

Personopplysningene kan utleveres til selskaper som utfører oppgaver på våre vegne i forbindelse med leveringen av våre tjenester. Vi kan også dele personopplysningene dine med underleverandører som behandler personopplysningene på våre vegne (databehandlere). Overføring av personopplysninger til slike databehandlere skjer i medhold av databehandleravtaler som blant annet hindrer at databehandleren bruker opplysningene for andre formål. Vi vil også kunne utlevere personopplysningene dersom dette er nødvendig for å overholde forpliktelser i medhold av lov eller forskrift, pålegg fra domstol eller annen offentlig myndighet, eller dersom utlevering er nødvendig for å avdekke eller oppklare mistanke om at tjenesten brukes til ulovlige formål.

4. Markedsføring

Når du gjennomfører et kjøp hos spisriktig.no vil du motta nyhetsbrev på kontaktinfoen som du oppgir. Hvis du ikke ønsker å motta nyhetsbrev fra spisriktig.no kan du enkelt melde deg av dette nederst i nyhetsbrevet via linken.

5. Målrettet annonsering

Vi ønsker å levere relevante digitale annonser tilpasset den enkelte bruker. For dette formål kan vi utlevere opplysninger om bruksmønster til et annet selskap, men alle direkte identifiserende opplysninger som navn, mobiltelefonnummer og lignende blir fjernet før utlevering. De som mottar dataene bygger og bruker profiler basert på disse dataene kombinert med andre data de har, slik at du kan bli vist annonser som er relevante for deg ut i fra din brukeratferd, alder osv.

6. Bruk av analyseverktøy, informasjonskapsler og annen teknologi

Vi jobber kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din.

7. Hva er egentlig en cookie?

En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper blant annet annonsesystemet å holde orden på hvilke typer innhold og hvilke annonser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre lesere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike nettsider. Slik forhindrer du at cookies lagres:

  • Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør imidlertid at dine personlige innstillinger forsvinner. Ved innlogging vil du for eksempel måtte skrive inn passordet ditt hver gang du ønsker å logge inn.
  • Du kan også endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir noe dårligere funksjonalitet, og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

8. Innsyn, retting og sletting

Du har rett til innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg ikke å være korrekte. Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Dersom du har spørsmål knyttet til hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger kan du kontakte oss på post@spisriktig.no

9. SIKRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

10. ENDRINGER

Vi kan fra tid til annen komme til å endre vår personvernpolicy for å følge lovmessige krav, samt vår egen praksis for innsamling og behandling av data. Ved større endringer vil du måtte godkjenne vilkårene på nytt.

11. BEHANDLINGSANSVARLIG

spisriktig AS er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne ovennevnte. Dersom du har spørsmål rundt spisriktig.no sine vilkår og personvernpolicy, ta kontakt med oss på post@spisriktig.no

AVTALEVILKÅR

Avtalevilkårene under gjelder for alle kjøp på spisriktig. Dette omfatter både enkeltordre (heretter kalt Enkeltordre) og abonnementstjenesten ”Fast Levering” (heretter kalt Fast Levering) hos spisriktig. Ved bestilling av varer og tjenester hos spisriktig, på nettsiden eller i spisriktig sin app, har du samtidig akseptert og godkjent disse vilkårene. Tjenesten leveres av spisriktig AS, org nr. 920333478. Oppdaterte avtalevilkår for spisriktig er til enhver tid tilgjengelig på spisriktig.no eller i appen. Vilkårene for tjenesten, bortsett fra prisendringer knyttet til Fast Levering, og mindre endringer i tjenestens innhold kan endres uten nærmere varsel. VILKÅR

  1. Bestilling av Enkeltordre

Kjøp av enkeltordre kan gjennomføres på spisriktig.no eller i appen, enten ved bruk av Schibsted-konto eller uinlogget. Ved kjøp gjennom Schibsted-konto vil ordrehistorikk og kundeopplysninger bli lagret og vist på Min Side. Se vår personvernerklæring for nærmere informasjon om hvordan spisriktig behandler kundeopplysninger.

  1. Endring og avbestilling av Enkeltordre 

Kunden kan endre og avbestille Enkeltordre frem til 12:00 dagen før leveringsdag. Ordre plassert etter kl 12:00 med leveringsdag dagen etter kan endres frem til 15 minutter etter ordren ble bestilt. Alle endringer gjøres via Min Side.

  1. Bestilling av Fast Levering

Kunder må ha en ha en Schibsted-konto for å benytte seg av tjenesten Fast Levering. Bestilling av Fast Levering kan gjøres på spisriktig.no eller i appen. Ved å fullføre bestillingen inngås et løpende abonnement på tjenesten Fast Levering som fornyes på dagsbasis, inntil kunden stopper abonnementet/tjenesten. Kunden bestemmer selv produkter, mengde og antall leveringer pr kalenderuke.

  1. Endring og oppsigelse av Fast levering

Kunden kan når som helst endre produkter, mengde og leveringsdager i sin faste levering. Endringer knyttet til en leveringsdag må være gjort innen kl. 18.00 dagen før leveringsdagen. Samme tidsfrist gjelder likeledes om kunden ønsker å avbestille eller pause sin faste levering. Endring og oppsigelse av Fast Levering kan kun gjøres via Min Side.

  1. Endring av leveringsadresse

Kunden kan endre leveringsadresse for sin konto via fanen Leveringsadresse på Min Side. Endring av adresse via Min Side vil få virkning for alle fremtidige ordre og leveringer som en del av Fast Levering. Dersom du vil endre adressen på en enkelt ordre du allerede har bestilt må dette gjøres direkte på ordren under fanen Dine Leveringer. Alle endringer av adresse må skje innen kl. 18.00 dagen før neste leveringsdag. Kunden er selv ansvarlig for alle endringer av leveringsadresse, samt å eventuelt endre den tilbake til opprinnelig adresse, dersom det er en midlertidig flytt.

  1. Leveringsinformasjon

Kunden er ansvarlig for at leveringsopplysninger er korrekte. Dessuten er navn på dør og postkasse alltid til hjelp ettersom våre distributører leverer når du ligger og sover. Vi ringer aldri på døren, og sender ikke ut en SMS før kl. 06.00 på hverdager, kl. 07.30 på lørdager og kl. 08.30 på søndager, fordi vi ønsker å unngå å vekke våre kunder. Dersom du bor i blokk, vil varene bli levert på dørmatte. Bor du i bolig med egen inngang leverer vi i pose på dørmatte eller i postkasse (evt. benytte pose og krok hvis det ikke er mulig å benytte postkasse). Dersom leveringsadressen er feil, vil du miste leveransen og likevel bli belastet for fullt beløp. Kunden overtar risikoen for varene så snart varene er levert som beskrevet ovenfor.

  1. Klager

Klager angående eventuelle mangler/feil må sendes til support@spisriktig.no snarest mulig og innen rimelig tid.

  1. Betaling

Produktene kunden har valgt som sin del av Fast Levering betales ukentlig.

  1. Angrerett

De aller fleste varene som kan bestilles hos spisriktig.no, er unntatt fra angrerett, jf. angrerettloven § 22 b). Denne gjør unntak fra angreretten for varer med kort holdbarhet, herunder matvarer, drikkevarer, lesestoff og blomster. For enkelte varer av mer varig karakter har kjøper en angrerett på 14 dager fra varen er mottatt. For å benytte angreretten ta kontakt med vår kundeservice som vil hjelpe deg videre. Ta kontakt via mail: post@spisriktig.no

  1. Overdragelse

spisriktig AS kan overdra denne avtalen helt eller delvis til tredjeparter.

  1. Varsling av endringer 

Ved prisendring på varer som allerede inngår i en aktive Fast Levering, plikter spisriktig å varsle kunden med minst 10 dagers varsel. Det samme gjelder andre endringer som i vesentlig grad påvirker tjenestens innhold.

  1. Kontakt oss

Når du er fornøyd, er vi fornøyde. Det er det vi lever av. For at spisriktig.no hele tiden skal bli bedre, trenger vi dine innspill, så supert om du bruker noen minutter på å svare på spørreundersøkelsen vi sender ut.